+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Tel Şehriyeli Pilav-Yemek Tarifleri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. NAZLI
    Bayan Üye

    Tel Şehriyeli Pilav-Yemek Tarifleri








    Tel Şehriyeli Pilav-Yemek Tarifleri


    tel-ehriyeli-pilav.jpg


    MALZEMELER

    2 su bardağı pirinç

    3 kaşık tereyağı

    1 adet kesmeşeker

    Tuz

    2 su bardağı dolusu tel şehriye



    HAZIRLANIŞI

    Pirinç 1-2 saat önceden ıslatılır Bu sürenin sonunda yağ tencerede hafifçe kızdırılır Şeker, tuz atılır Yıkanmış pirinç ilave edilir Tahta bir kaşıkla 1-2 defa çevrilip üzerine 2 bardak su ilave edilip pilav suyunu çekinceye kadar pişirilir Demlenmesi için üzerine kalın bir kağıt havlu konulup tencerenin kapağı kapatılır Diğer taraftan 2 yemek kaşığı tereyağı şehriyelerle beraber sürekli çevrilerek şehriyelerin rengi kahverengiye dönene kadar çevrilir Pilav servis edileceği zaman bir kalıba konulur ve ters çevrilerek düzgün bir şekil alması sağlanır ve kıtır kıtır olmuş şehriyeler pilavın üzerine yayılarak servis edilir









    AFIYET OLSUN!







  2. Dr Zeynep
    Bayan Üye





    TAVUKLU DOMATES ÇORBASI Malzemeler
    1 adet tavuk göğsü
    yarım tatlı kaşığı salça
    4 adet domates
    2 yemek kaşığı un
    1 yemek kaşığı tereyağı
    2 diş sarımsak
    yeteri kadar tuz, pulbiber

    TAVUKLU DOMATES ÇORBASI
    Tavuk göğsünü iyice haşlayın. Domatesleri ve sarımsakları rendeleyin. Tereyağını eritin unu ilave edin ve bir miktar kavurun. Üzerine salçayı ilave edin. Ardından rendelenmiş domatesleri ve sarımsağı ekleyin. Malzemelerin üzerine haşladığınız tavuk göğsünün suyundan 1 su bardağı ilave edin. Son olarak tavuk göğsünü didikleyerek çorbaya ekledikten sonra suyunun kıvamına bakarak gerekiyorsa üzerine sıcak su ilave edin. Arzuya göre karabiber ve tuzunu da ayarlayıp kaynamaya bırakın.




+ Yorum Gönder