+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Ege Yöresi Keşkek Nasıl Yapılır? Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Mine
    Devamlı Üye

    Ege Yöresi Keşkek Nasıl Yapılır?








    Ege Yöresi Keşkek Nasıl Yapılır?

    düğünlerde pişer bütün kasaba davet edilir bu KEŞKEK yemeği yenir
    artı evlere de alınır birde memleketli davetli olduğu gibi orda olan bütün şehir dışından gelen Turist misafirlerede açıktır
    günler öncesi Camiden ve Belediye aporlerinden ilan verilir .
    işte ben bugün sizlerle o meşhur KEŞKEK yemeyini paylaşmak istedim
    bu bizim oranın milli yemeyidir
    Bu yemek düğünlerde olduğu gibi evlerdede özel pişer..




    MALZEMELER
    1 kg keşkeklik döğme buğday buna aşurelik buğdayda diyebiliriz
    1 Tavuk veya kemikli ,yada parça etle de olur ..
    200 gr kadar tere yağ veya sıvı yağda olabilir..
    tuz.. karabiber..

    YAPILIŞI
    Keşkelik buğdayımızı geceden güzelce yıkayıp üzerine 4 parmak çıkacak kadar su ile geceden ıslıyalım
    Sabahleyin evde düdüklü olursa tercihimizdir güzel ve çabuk pişmesi açısından
    düdüklünün dibine önce etimizi koyarız .. akebinde geceden güzelce yıkayıp suya yatırdığımız keşkeklimizi süzmeden
    o suyuyla tencereye koyalım ve zaten suyunu çekmiştir onun için gene 4 parmak üzerine çıkacak kadar su koyalım tuzunu koyalım eyer etimiz yağsızsa az miktarda yağ koyalım
    fazla koymuyalım çünkü üstünede yağ yakılacak
    ve tenceremizin kapanı kapatalım
    önce harlı ateşte bir kaynatıp buhar çıktıktan sonra tencereyi mümkün mertebe çay ocanın en kısında 2-3 saaat kadar pişirelim
    tencerenin havasını çıkardıktan sonra bir tahta kaşıkla dinlene dinlene bu keşkeği karıştıralım yani ezelim
    ne kadar ezilirse okadar güzel olur bırakın etlerde birbirine girsin özleşsin ..
    öyle lezzetli oluyor özelliği dövülmesinde yani ezilmesinde
    sonra.servis yapacağımız zaman üzerine kırmızı biberle tereyağ kızıdırp servis yaparız..
    AFİYET OLSUN..







  2. Hakim
    Devamlı Üye





    Ege yöresi keşkek : 1 kg keşkeklik döğme buğday buna aşurelik buğdayda diyebilirz 1 Tavuk veya kemikli ,yada parça etle de olur 200 gr kadar tere yağ veya sıvı yağda olabilir tuz ,karabiber malzemeleri ile de yapılmaktadır.




+ Yorum Gönder


ege usulu keskek nasil yapilir,  ege yöresi keşkek tarifi,  ege yöresi keşkek nasıl yapılır,  ege usulü keşkek,  ege keşkek tarifi,  aydın yöresi keşkek tarifi