+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Cevizli tahinli açma tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Suskun Karizma
    Devamlı Üye

    Cevizli tahinli açma tarifi









    Cevizli tahinli açma tarifi Resimli


    Cevizli tahinli açma tarifi.jpg



    Malzemeler
    Bir cay bardagi siviyag
    Bir su bardagi sut
    Bir cay bardagi su
    Bir paket maya tuz
    Aldigi kadar un
    Oda isisi 100 gr margarin
    Tahinceviz
    Hazırlanışı

    Hamur malzemeleri bir kaba alinir iyice yogrulur uzeri ortulur 1 saat kabarmasi icin beklenir
    Bir tabaga tahin ve cekilmis ceviz konur.
    Kabaran hamurdan bezeler hazirlanir merdane ile tabak kadar acilir.
    Acilan hamurun uzerine oda isisi margarin surulur tahin ve ceviz karisimi surulur rulo sarilir
    ve ters yone kivirip acma sekli verilir.
    Acmalar firin tepsisine dizilir 20 dk tepsi mayasi icin beklenir uzerine yumurta sarisi ve susam surulur.170c isitilmis firinda pisirilir.







  2. ELMAS
    Bayan Üye





    Görüntüsü çok güzel. Tahinin girdiği en basit hamur işi bile çok güzel oluyor. Acaba margarin yerine tereyağı kullanılsa tadına tat katar mı ??




+ Yorum Gönder


acma tarifi,  acma tarifleri,  tahinli tarifler,  cevizli açma tarifi,  tahinli çörek tarifi,  cevizli tahinli kurabiye