+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Pavurya içli domatesler Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Asel
    Bayan Üye

    Pavurya içli domatesler








    Pavurya içli domatesler


    Pavurya içli domatesler.jpg
    MALZEMELER
    8 Büyük domates
    275 - 300 g konserve veye dondurulmuş pavurya eti
    2 Limon, kabuğu rendelenmiş.
    4 Çay kaşığı limon suyu
    2 Yemek kaşığı mayonez
    4 Yemek kaşığı lor peyniri veya labne, süzgecten gecmiş
    2 Demet tere, ince kıyılmış
    Tuz ve karabiber
    1 - 2 Damla Tabasco (Acı biber sosu)


    Yapılışı:
    1. Domateslerin başlarıni kesip bir kenara koyun. Bir çay kaşığıyla dikkatlice domateslerin içini oyup cıkartın. Ters cevirip bir havlu üstünde durumaya bırakın.

    2. Bir kasede pavurya etini, limon kabuğunu ve suyunu mayonezi ve elekten gecmiş lor peyniri karıştırın. Tere, tuz, biber ve acı biber sosunu ekleyip tatlandırın. Kabın kapağını kapatıp, karışımı 1 - 2 saat buzdolabına soğutun.

    Servis Önerileri:
    Kaşıkla karışımı domateslerin icine koyup domates kapaklarını üstlerine yerleştrerek servis yapın.

    Püf Noktaları
    Domatesleri, pavurya yerine ton balığı ile de doldurabilirsiniz.

    - Yemek öncesi olarak veya salatada ve baget ekmekle beraber ana yemek olarak servis yapabilirsiniz. Yemek olarak domatesleri kızarmış yuvarlak ekmek dilimleri üstünde sunabilirsiniz.

    - Bu tarifteki pavurya etinin miktari, orta boy domatese göre ayarlanmıştır. Küçük veya iri domates kullanmak isterseniz malzeme kısmındakı miktari ayarlamanız gerekir.

    - Pavuryanın tadını cok kuvvetli bulursanız daha fazla peynir, daha az pavurya kullanın






    Hakkında Kısaca Yazılar

  2. VUSLAT
    Bayan Üye





    pavurya bir tür iri yengeç tir deniz mahsüllerini sevenler ve böylsine değişik yemeklerde kullanmak isteyenler için güzel bir tarif ayrıca sunumuda çok şık




+ Yorum Gönder