+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Ekmek Üstü Bonfile Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Asel
    Bayan Üye

    Ekmek Üstü Bonfile








    Ekmek Üstü Bonfile

    Ekmek Üstü Bonfile.jpg

    Malzemeler
    2 adet hamburger ekmeği
    4 parça bonfile, kalın dilimlenmiş
    1 çorba kaşığı zeytinyağı
    300 gr mantar, dilimlenmiş
    3 diş sarımsak, kıyılmış
    1 su bardağı beyaz şarap
    1 adet kesme şeker
    2 çorba kaşığı soya sosu
    1 kutu krema
    tuz, karabiber
    Yapılışı

    Tarife başlamadan önce şunu belirtmem gerekir ki bu yemeği bir sonraki güne yemeği planlayın çünkü etlerin 1 gece dolapta sosta beklemesi lazım. Bunun için 1/4 su bardağı soya sosu, 1/4 su bardağı zeytinyağı, 3 diş sarımsak ve birkaç dal biberiyeli sos hazırlayıp etleri içine atıp marine edin.

    Teflon tavada yağı ısıtın ve mantarları pişirin. Ben mantarları yüksek ateşte pişiririm, suyunu salıp kurumaya başlayınca altını kısarım, ama bunu yaparken başından ayrılmayın tabii. Peşine sarımsakları ekleyip 1-2 dakika daha pişirin.

    Beyaz şarabı ekleyip ısıyı tekrar artırın ve şarap azalmaya başlayınca ateşi yine kısın.

    Şekeri ve soya sosunu ilave edin. 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın ve kremayı ekleyin.

    Tuzunu kontrol edin, gerekirse ilave edin, soya sosu tuzlu olduğu için gerek bile kalmayabilir.

    Fırını 180 derecede önceden ısıtın. Ekmekleri enlemesine ortadan ikiye kesin. Mantarları üzerlerine paylaştırın. Ekmekleri fırına sürün.

    Bu esnada etleri dolaptan çıkarıp ızgara yapmaya hazırlanın. Etleri arzunuza göre, ister çok pişmiş, ister az veya orta pişmiş olarak hazırlayın ve hazır olunca ekmekleri fırından alıp etleri üzerine dizin.

    Afiyet olsun !







  2. Hakim
    Devamlı Üye





    Ekmek üstü bonfile yemeği son derece lezzetli bir yemek olup bu lezzetini yağından almaktadır eti ekmeğin üstüne konulur ve yağı yavaşça inmektedir.




+ Yorum Gönder