+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Oktay Usta Kastamonu Etli Ekmeği Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Oktay Usta Kastamonu Etli Ekmeği Tarifi








    Oktay Usta Kastamonu Etli Ekmeği Tarifi


    kastamonu-etli-ekme-i.jpg

    Malzeme Listesi:

    Kastamonu Etli Ekmeği

    4 Su B. Un
    1 Çay K. Yaş Maya
    1 Tatlı K. Tuz
    Su

    İç Harcı İçin:
    300 Gr. Kuzu Eti
    2 Soğan
    1 Tutam Maydanoz
    Tuz
    Karabiber

    Üzeri İçin:
    Tereyağı
    Yöresel Yemekler, Oktay Usta Yöresel Yemek Tarifi, Yöresel Yemek Tarifleri

    Hazırlanışı:

    Unu karıştırma kabına alıp ortasını açıyoruz. Tuzu unun üzerine serpiyoruz. Yaş mayayı ortasına koyup biraz su döküyoruz. Önce mayayı elimizle çözüyoruz. Ardından unla birlikte karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.

    Mayalanması için dinlendiriyoruz. İç harcı için, kuzu etini satırdan geçirip inceltiyoruz. Karıştırma kabına alıyoruz. Soğan ve maydanozu ince bir şekilde doğrayıp ete katıyoruz. Tuz ve karabiber katıp karıştırıyoruz. Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz.

    Yarısına etli harcımızdan hamurun yarısına koyup yayıyoruz. Boş olan kısmı diğerinin üzerine doğru yarım ay şeklinde kapatıyoruz. Gözleme aparatında ya da geniş bir tavada önlü arkalı iyice pişiriyoruz.

    İç harcı çiğ olduğu için iyi pişmeleri gerekiyor. Pişen etli ekmekleri servis tabağına alıp üzerine tereyağ sürüyoruz.







  2. VUSLAT
    Bayan Üye





    bu ekmekler çok lezzetli ayrıca çok pratik ocak üstünde kolayca pişiyor fakat bunun için yanmaz iyi bir teflon tepsinin olması gerek daha güzel olsun diye




+ Yorum Gönder