+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Nohutlu Patlıcan Dolması Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Asel
    Bayan Üye

    Nohutlu Patlıcan Dolması








    Nohutlu Patlıcan Dolması


    Nohutlu Patlıcan Dolması.jpg


    Malzemeler
    Nohut 1/3 su bardağı 60 gram
    Su 2 3/4 su bardağı 550 gram
    Soğan 1 küçük boy 50 gram
    Patlıcan 12 küçük boy 1350 gram
    Domates 2 küçük boy 180 gram
    Bulgur 3/4 su bardağı 110 gram
    Koyun kıyması 1 su bardağı 175 gram
    Margarin 4 yemek kaşığı 40 gram
    Salça 3 yemek kaşığı 30 gram
    Biber salçası 1 1/2 yemek kaşığı 15 gram
    Tuz 1 yemek kaşığı 12 gram
    Erik ekşisi 1 1/2 yemek kaşığı 18 gram


    Yapılışı:

    Nohutu yıka, 3/4 su bardağı su ile bir gün önceden ıslat, ertesi gün kabuklarını soy. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra. Patlıcanları ve domatesleri yıka, domatesleri yarım santimetreküp irilikte doğra. Bulgur, nohut, kıyma, yağ, salça, 2/3 yemek kaşığı tuz, soğan, domates ve nohutun ıslatma suyunu karıştır, 1-2 dakika yoğur. Patlıcanların saplarını kes, her patlıcanın uç kısmından yarım santimetre kalınlıkta daire şeklinde birer kapak parçası keserek ayır. Patlıcanları, kenar kalınlığı 2 milimetre olacak şekilde oy, iç malzemesini ağız kısmında 2-3 santimetre boşluk kalıncaya kadar gevşekçe doldur, kapak parçalarını dik olarak içine sok. Dolmaları, ağız kısımları birbiri içine giren ikili gruplar halinde tencereye diz, üzerine ısıya dayanıklı düz bir tabak koy. Kalan suyu ısıt, kalan tuz ve ekşi ile karıştır, dolmaların kenarından boşalt, 65-70 dakika pişir.







  2. VUSLAT
    Bayan Üye





    patlıcan dolması çok doyurucu bir yemektir içine koyulan nohut bu yemeği dahada besleyici ve güzel yapmakta frklı bir lezzet katan bu tarifi denemek gerek




+ Yorum Gönder