+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Edirneden badem ezmesi tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Edirneden badem ezmesi tarifi








    Edirneden badem ezmesi:

    Sıcak suda haşlanarak kabukları ayıklanıp kurutulan badem mermer dibekte dövülerek un haline getirilir. Bir tencerede kaynatılan koyu şerbet soğutulur. Soğuk şerbet ile badem unu yavaş yavaş şekeri emecek biçimde karıştırılır. Hamur haline gelen karışım mermer taşa serilerek bir süre dinlendirilir. Sonra elle ezilerek topaç yapılır. Bu topaçlar fitil haline getirilerek bıçakla ikişer üçer santim boyunda kesilir.







  2. ELMAS
    Bayan Üye





    Bi çok dizide badem ezmesinin adını duyuyorum ama tadını hiç bilmiyorum. En kısa zamanda deneyeceğim.




+ Yorum Gönder