+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Mardin’den kaburga tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Mardin’den kaburga tarifi








    Mardin’den kaburga yemeği

    Kuzu ya da koyunun gövdesinin dörtte biri kaburga kemikleri kırılmadan bütün olarak alınır. Et iki kenarından bıçakla sıyrılır; fakat koparılmaz. İki yanı açık zarf gibi olur. Arasına tuz, karabiber, baharat sürülür. Ayrı bir yerde bıçakla ince ince doğranan etler de bu zarf gibi kaburganın içine doldurulur. İki kenarı iple dikilir. Etin üzerine salça ya da yoğurt sürülür. Hafif pembeleşinceye kadar kızartılır. Sonra bir tencerede üstüne çıkana kadar su konup pişirilir. Yanına da kaburganın suyundan şehriyeli bulgur pilavı yapılır.








  2. Ziyaretçi





    kaburga tarifi

    (Alton Brown’un tarifinden)

    2 kuzu kaburga, her biri 6-8 kemikli, yaklasik 2 kilo
    1 yemek kasigi zeytinyagi
    1 cay kasigi tuz
    1/2 cay kasigi taze cekilmis karabiber
    6 dis sarimsak, dovulmus, ince kiyilmis
    4 cay kasigi taze kekik, dogranmis
    1 1/2 cay kasigi kisnis tozu
    1-1/2 yemek kasigi beyaz sirke
    1/2-1 cay kasigi Dijon hardal
    1/2-1 cay kasigi taze biberiye yapragi

    1) Firini 190 dereceye isitin.

    2) Eti kendiniz hazirlayacaksaniz: Yagli taraftan ete dogru 6cm kadar dik kesikler atin, kaburgayi akordion gibi acin. Bicakla kemiklerin arasini kesip cekin. Kemiklerin uc kisimlarindaki et ve yaglari da cekip temiz kemik kisimlari elde edin

    3) Saglam bir mutfak ipi kullanarak, her bir kaburgayi tabanindan baglayin. Fazla yaglari temizleyin.

    4) Iki kaburgayi da yarim daire seklinde kivirin (et icerde yagli kisim disarida olacak sekilde), iple iki kaburgayi birbirine baglayin. Sonucta pirzolalarin uclari disa donuk, yuvarlak bir tac elde ediyorsunuz.

    5) Zeytinyagi ile ete masaj yapin. Tuz, biber, sarimsak, kekik ve kisnisi karistirin. Bu karisimi etin her yerine iyice surun. Delikli kek kalibinin (bundt) icine yerlestirin.

    6) Onceden isitilmis firinda 190 derecede 30-35 dakika pisirin. Firindan cikinca kalibin uzerini folyo ile kapatip 20 dakika dinlendirin.

    7) Kalibin icinde kalan suya, sirke, hardal ve biberiye yapraklarini ekleyin. Arzuya gore tuz ve biber de ekleyin. Eti bu sos ile beraber servis edin.





+ Yorum Gönder