+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Hakkari’den gulul tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Hakkari’den gulul tarifi








    Hakkari’den gulul

    Hakkari’den gulul.jpg

    Önce ayran kaynatılır. Sonra bunun içine pirinç, darı, buğday ezmesi ya da bulgur katılarak karıştıra karıştıra pişirilir. Koyu kıvama gelince ateşten indirilir. Dinlenmeye bırakılan yemek katılaşır. Sonra büyük bir kaba alınır. Ortası çukurlaştırılarak içine eritilmiş sade yağ dökülür. Kaşıkla yenen gulul ağza atılmadan önce sofrada ayrı bir kaptaki sıcak yağa batırılır.







  2. VUSLAT
    Bayan Üye





    nekadar değişik bir yemek ama içinde yoğurt olan her yemek bence çok lezzetlidir ayrıca hafif olduğunuda düşünüyorum denemek gerek




+ Yorum Gönder