+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Erzurum’dan lor dolması tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Erzurum’dan lor dolması tarifi








    Erzurum’dan lor dolması

    Erzurum’dan lor dolması.jpeg

    Pazıya benzeyen ve yörede evelik denen bitkinin geniş yaprakları hafifçe haşlandıktan sonra içine taze lor ile bulgur karıştırılarak sarılır. İçine ayrıca öteki dolmalardaki gibi tuz, biber eklenir. Güveç içine dizilen ve yeteri kadar su konan dolmalar tandırda pişirilir. Üzerine yağ dökülerek servise hazır hale getirilir.







  2. VUSLAT
    Bayan Üye





    lor dolmasını tadan ve çok seven biri olarak şiddetle tavsiye ediyorum bu dolmayı pazı ile evelek denen bitki ilede saranlar var ve gerçekten çok güzel




+ Yorum Gönder


lor dolması nasıl yapılır