+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Topik Nasıl Yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Topik Nasıl Yapılır








    Topik Nasıl Yapılır
    Nohutu 8-10 saat süre ile tuzlu suda bırakın, süzün, üzerini üç parmak geçecek kadar soğuk su ile bir tatlı kaşığı tuz ekleyin, yumuşayıncaya kadar haşlayın, süzün. Nohutlar soğuduktan sonra parmaklarınızla ayıklanmaya başlamış olan zar gibi kabuklarını soyun

    Malzemeler


    1 su bardağı nohut,
    3 orta boy soğan,
    2 yemek kaşığı dolmalık fıstık,
    2 yemek
    kaşığı kuş üzümü,
    yarım çay kaşığı yenibahar,
    yarım çay kaşığı kimyon,
    1 çay kaşığı tarçın,
    yarım su bardağı tahin,
    2 yemek kaşığı zeytinyağı.



    Nohutu 8-10 saat süre ile tuzlu suda bırakın, süzün, üzerini üç parmak geçecek kadar soğuk su ile bir tatlı kaşığı tuz ekleyin, yumuşayıncaya kadar haşlayın, süzün. Nohutlar soğuduktan sonra parmaklarınızla ayıklanmaya başlamış olan zar gibi kabuklarını soyun, havan veya mutfak robotu ile biraz su ekleyerek püre haline getirin. Soğanları ayıklayın, ince ince çentin, bir saat süre ile haşlayın, süzün. Kuş üzümünü içinde sıcak su olan bir kaseye koyun, 15 dakika sonra çöplerini ayıklayın, süzün. Haşlanmış soğana fıstık, üzüm, yenibahar, kimyon, tarçın, tahin ve zeytinyağını ekleyin, karıştırın. Alüminyum mutfak folyosunun ortasına nohut püresinin hepsini koyun, dikdörtgen bir şekil vererek yayın. Pürenin yarısının üzerine hazırladığınız içi yayın, nohut püresinin diğer yarısını folyonun yardımı ile kaldırıp içli kısmın üzerine kapatın, bıçakla kenarlarını düzeltin. Birkaç saat buzdolabında tutup sofraya getirin.







  2. Kesume
    Devamlı Üye





    Topik yemeği için gerekli malzemeler çoktur bunun için bazı kişiler malzemelerine baktıklarında bundan vazgeçerler kesinlikle bu yemek çok lezzetlidir.




+ Yorum Gönder