+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Havuç Borani Nasıl Yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Havuç Borani Nasıl Yapılır








    Havuç Borani Nasıl Yapılır
    Havuçları yıkayın, kazıyın, yarım santim kalınlığında yuvarlaklar halinde doğrayın. Sarmısakların kabuklarını soyun, bütün bırakın. Pirinci yıkayın, süzün. Kapaklı yayvan bir kaba 2 kaşık zeytinyağını koyun, kızdırın

    Malzemeler

    500 gram orta boy havuç,
    6-7 diş sarmısak,
    1 yemek kaşığ pirinç,
    4 yemek kaşığı zeytinyağı,
    2 çay kaşığı toz şeker,
    2 yemek kaşığı limon suyu,
    tuz.



    Havuçları yıkayın, kazıyın, yarım santim kalınlığında yuvarlaklar halinde doğrayın. Sarmısakların kabuklarını soyun, bütün bırakın. Pirinci yıkayın, süzün. Kapaklı yayvan bir kaba 2 kaşık zeytinyağını koyun, kızdırın, havuçları ve sarmısakları ekleyin, tahta kaşıkla devamlı çevirerek fazla kuvvetli olmayan bir ateşte beş dakika kadar kavurun, sonunda toz şekerini serpin, karıştırın. Havuçların üzerini örtecek kadar sıcak su, limon suyu ve tuzu ekleyin, 2-3 dakika kaynatın. Pirinci katın, karıştırın, ateşi kısarak havuçlar yumuşayıp pirinçler şişene kadar arada bir karıştırarak pişirin, suyu eksilirse sıcak su ilave edin. Ateşi söndürünce kalan iki kaşık zeytinyağını gezdirin ve kendi kabında soğumaya bırakın. Ilık olarak ikram edecekseniz yanında yoğurt ile sofraya getirebilirsiniz.







  2. Hakim
    Devamlı Üye





    Havuç borani yemeği çok basit ve bir o kadar da lezzetli olan bir yemektir bu yemek çok kişi tarafın dan özel günlerde tercih edilen yemeklerden bir tanesidir.




+ Yorum Gönder