+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Koruklu Bamya Nasıl Yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Koruklu Bamya Nasıl Yapılır








    Koruklu Bamya Nasıl Yapılır
    Bamyaların sivri kafalarını kalem yontar gibi bıçağı çevirerek kesin, bir kaba koyarak üzerlerine sirkeyi dökün, arada bir tahta kaşıkla karıştırarak bir saat kadar bekletin. Soğanın dış kabuklarını soyun, ortadan ikiye bölün, yarım ay şeklinde ince ince doğrayın

    Malzemeler

    500 gram taze bamya,
    3 yemek kaşığı sirke,
    1 büyük soğan,
    10 diş sarmısak,
    2 büyük domates,
    2 yemek kaşığı çiçek yağı,
    3 yemek kaşığı zeytinyağı,
    1 salkım koruk,
    2 çay kaşığı toz şeker,
    tuz,
    biber.



    Bamyaların sivri kafalarını kalem yontar gibi bıçağı çevirerek kesin, bir kaba koyarak üzerlerine sirkeyi dökün, arada bir tahta kaşıkla karıştırarak bir saat kadar bekletin. Soğanın dış kabuklarını soyun, ortadan ikiye bölün, yarım ay şeklinde ince ince doğrayın. Sarmısakları ayıklayın, bütün bırakın.Domatesleri birkaç saniye sıcak suda tutun, çıkarıp kabuklarını soyun, çekirdeklerini atıp küçük parçalar halinde doğrayın. 2 yemek kaşığı çiçek yağı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını bir tencereye koyun, kızdırın. Önce sarmısakları atın, yarım dakika kadar çevirin sonra soğanlan ekleyin ve arada bir çevirerek yakmadan 3-4 dakika daha kavurun, domatesleri ilave edin. Koruk salkımını koyun, tuz, biber ve şekeri ekleyin, ağır ateşte pişmeye bırakın. Sirkede bekleyen bamyaları bol su ile birkaç defa yıkayın ve pişmekte olan soğan ve domatese ilave edin, karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve bamyalar yumuşayıncaya kadar (15-20 dakika) ağır ateş üzerinde pişirin. Bamyalar pişince ateşi söndürüp tencereye kalan 2 kaşık zeytinyağını dökün, bamyaları zedelemeden karıştırın, kapağını örtüp soğumaya bırakın. Salkım koruk bulunmadığı takdirde koruk suyu veya limon suyu koyabilirsiniz.

    Soğan ve sarmısaklar ile birlikte piliç kanatları da kavurduğunuz takdirde lezzetli bir sıcak yemek olan piliçli bamya pişirmiş olursunuz.







  2. Gamze
    Devamlı Üye





    Bu yemek sağlıklı olmasının yanında çok lezzetli. Annelerimiz bazen yemeğin ekşiliğini korumak için limon tozu falan kullanır bunun yerine koruk daha iyidir hem daha sağlıklı




+ Yorum Gönder