+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Köpeoğlu Nasıl Yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Köpeoğlu Nasıl Yapılır








    Köpeoğlu Nasıl Yapılır
    Patlıcanı alacalı soyun, sapını ve yeşil yapraklı kısmını kesin, uzunlamasına dörde bölün, küp şeklinde doğrayın. Çukur bir kapta, 1 litre suya 1 yemek kaşığı tuz atın, içine doğranmış patlıcanları koyarak acısının çıkması için yarım saat bekletin

    Malzemeler

    1 patlıcan,
    2 çarliston biber,
    2 sivri biber,
    1 dolmalık biber,
    kızartma için sıvı yağ,
    2 orta boy domates,
    1 diş sarmısak,
    1 kesme şeker,
    1 yemek kaşığı zeytinyağı,
    2 tatlı kaşığı sirke,
    1 su bardağı yoğurt.



    Patlıcanı alacalı soyun, sapını ve yeşil yapraklı kısmını kesin, uzunlamasına dörde bölün, küp şeklinde doğrayın. Çukur bir kapta, 1 litre suya 1 yemek kaşığı tuz atın, içine doğranmış patlıcanları koyarak acısının çıkması için yarım saat bekletin. Tuzlu sudan çıkartacağınız patlıcanların suyunu sıkın, mutfak peçetesi ile kurutun, yağa atıp kızartın, servis kabına çıkarın. Biberleri yıkayın, kurutun, saplarını kesin, çekirdeklerini atın, 1,5-2 cm uzunluğunda doğrayın, patlıcanların kızardığı yağda kızartın, yağını süzdürün, patlıcanların olduğu servis kabına alın ve karıştırın. Domatesleri rendeleyin, bir kaba koyarak ateşe oturtun, küp şeker, zeytinyağı, sirke, tuz ve karabiberi ilave edin, suyunu çekene kadar salçayı pişirin, kızarmış patlıcan ve biberlerin üzerine dökün, karıştırın. Sarmısakları ayıklayın, ezin, yoğurda katın, diğerlerine ilave edip tekrar karıştırın ve sofraya getirin. Kızarırken yağ sıçraması için biberlerin çok iyi kurutulmuş olmasına dikkat edin, ateşi azaltın ve tavanın üzerine kapak koyun. Arzu ederseniz salça ve yoğurdu karıştırmadan kızarmış patlıcan ve biberlerin yanında ayrı olarak masaya getirebilirsiniz.







  2. Hakim
    Devamlı Üye





    Köpeoğlu yemeği çok basit malzemeleri çok kolay elde edilen çok kısa bir zaman da yapılan ve kesinlikle lezzetine doyulmayan çok güzel bir yemektir genellikle akşamları tercih edilen bir yemektir.




+ Yorum Gönder