+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Havuç Rendesi Kızartma Nasıl Yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Havuç Rendesi Kızartma Nasıl Yapılır








    Havuç Rendesi Kızartma Nasıl Yapılır
    Havuçların kabuklarını kazıyın, kalın olarak rendeleyin. Zeytinyağını yapışmaz bir tavaya koyarak kızdırın. Havuçları tavaya atın, yumuşayıp, saldığı su kızdırın

    Malzemeler

    5 orta boy havuç,
    3 yemek kasığı zeytinyağı,
    2 çay kaşığı toz şeker,
    200 gram yoğurt,
    3 diş sarmısak,
    1 çay kaşığı pul biber.



    Havuçların kabuklarını kazıyın, kalın olarak rendeleyin. Zeytinyağını yapışmaz bir tavaya koyarak kızdırın. Havuçları tavaya atın, yumuşayıp, saldığı su kızdırın. Havuçları tavaya atın, yumuşayıp, saldığkadar tahta kaşıkla çevirerek pişirin. İndirmeye yakın toz şekerini serpin, karıştşrın, ocaktan alın. Sarmısaklatı biraz tuzla ezin, yoğurda katın. Havuçlar soğumadan sarmısaklı yoğurdu ekleyin, karıştırın, servis tabağına alın. Üzerine pul biber serpin, maydanozla süsleyip sofraya getirin. Kavururken toz çeker katıldığında havuçlar parlak ve saydam bir görünürler ve kokusu giderek artar. Bu durumda ya daha az miktarda sarmısak konmalı ya da bu meze servis yapmadan kısa bir süre önce hazırlanmalıdır.







  2. Kesume
    Devamlı Üye





    Havuç rendesi kızartması için lazım olan malzemeler ; 5 orta boy havuç, 3 yemek kasığı zeytinyağı, 2 çay kaşığı toz şeker, 200 gram yoğurt, 3 diş sarımsak, 1 çay kaşığı pul biber.




+ Yorum Gönder