+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Patlıcan Puf Kızartma Nasıl Yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Patlıcan Puf Kızartma Nasıl Yapılır








    Patlıcan Puf Kızartma Nasıl Yapılır
    Patlıcanın sapını kesin, kabuğunu uzunlamasına şeritler halinde soyun. Yarım santim kalınlığında yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Tuzlu suya atın.

    Malzemeler

    1 adet bostan patlıcanı,
    1 yemek kaşığı un,
    yarım çay kaşığı kabartma tozu,
    yarım bardak su,
    kızartma için zeytinyağı.


    Patlıcanın sapını kesin, kabuğunu uzunlamasına şeritler halinde soyun. Yarım santim kalınlığında yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Tuzlu suya atın. Un, yumurta ve kabartma tozunu suyla karıştırarak bulamaş haline getirin. Tuzlu sudan çıkartacağınız patlıcan dilimlerini iki avucunuzla zedelemeden sıkın.
    Bulamaca batırın ve kızgın yağa atarak iki tarafını da kızartın. Pişerken kabaran patlıcanları bir kağıt mutfak havlusuna çıkartın ve fazla yağını süzün servis tabağına alın. Patlıcanları yemeden çok önce yaparsanız soğuyup çıtır kıvamlarını kaybeder. Arzu ederseniz ayrıca yanında yoğurt ile servis yapabilirsiniz.







  2. Hakim
    Devamlı Üye





    Patlıcan puf kızartma yemeği için gereken başlıca malzemeler şunlardır 1 adet bostan patlıcanı, 1 yemek kaşığı un, yarım çay kaşığı kabartma tozu, yarım bardak su, kızartma için zeytinyağı.




+ Yorum Gönder