+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Havuç Kızartması Nasıl Yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Havuç Kızartması Nasıl Yapılır








    Havuç Kızartması Nasıl Yapılır
    Havuçları yıkayın ve bütün olarak tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Süzün ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kabuklarını sıyırın. Yarım santim kalınlığında verev doğrayın

    Malzemeler

    2 orta boy havuç,
    2 yemek kaşığı un,
    1/3 çay bardağı kabartma tozu,
    1 çay bardağı kırmızı biber,
    tuz,
    kızartma için sıvı yağ.


    Havuçları yıkayın ve bütün olarak tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Süzün ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kabuklarını sıyırın. Yarım santim kalınlığında verev doğrayın. Çukur bir kaba unu, kabartma tozunu, kırmızı biberi ve tuzu koyun. Yavaş yavaş su ekleyerek sulu bir hamur kıvamına
    getirin. Tavada yağı kızdırın, havuç dilimlerini teker teker bulamaca batırıp kızartın. Çıkartıp kağıt peçetede fazla yağını süzün. Sıcak olarak servis yapın. Kabartma tozu yerine 2 yemek kaşığı maden sodası kullanabilirsiniz. Arzu ederseniz yanında yoğurtla servis yapabilirsiniz.







  2. Hakim
    Devamlı Üye





    Havuç kızartması normal kızartma gibi yapılır malzemeleri şunlardır : 2 orta boy havuç, 2 yemek kaşığı un,
    1/3 çay bardağı kabartma tozu, 1 çay bardağı kırmızı biber, tuz, kızartma için sıvı yağ.




+ Yorum Gönder