+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Cevizli Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Cevizli Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır








    Cevizli Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır
    Havuçları yıkayın, kazıyın, iki veya üçe bölün, az tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın, kendi suyunda soğumaya bırakın. Mercimeği ayıklayın,yıkayın,

    Malzemeler

    1 orta boy havuç,
    yarım su bardağı mercimek,
    yarım su bardağı ceviz içi,
    2yemek kaşığı un,
    çeyrek demet maydanoz,
    1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar,
    1 yumurta,
    2 yemek kaşığı galeta unu,
    tuz,
    karabiber.



    Havuçları yıkayın, kazıyın, iki veya üçe bölün, az tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın, kendi suyunda soğumaya bırakın. Mercimeği ayıklayın, yıkayın, az tuzlu suda haşlayın. Havuç, mercimek ve ceviz içini kıyma makinesi veya mutfak robotundan geçirin. Un, maydanoz, kaşar, tuz ve
    karabiberi katın ve yoğurun. Elinizle köfte şekli verip galeta ununa batırın. Buzdolabında bir saat tutun. Çıkartıp kızgın yağda kızartın. Köfteleri tavadan çıkartınca kağıt havluda fazla yağını süzdürün. Sıcak servis yapın. Arzu ederseniz un yerine galeta unu katabilir ve hiçbir şeye bulamadan doğrudan
    yağa atıp kızartabilirsiniz.







  2. Hakim
    Devamlı Üye





    cevizli mercimek köftesi özellikle akşam yemeği ile beraber çok güzel gidilmektedir onun için bu yemek çok tercih edilmektedir yapılışına gelince çok basit ve kolaydır herkesin yapa bileceği bir yemektir yeter ki malzemeler eliniz de bulunsun.




  3. Gizliyara
    FoRuMaciL Security
    Mercimek Köftesi

    mercimek-koftesi-resim.jpg

    Mercimek köftesi nasıl yapılır, tarifi ve malzemeleri..

    mercimek-koftesi-tarifi.jpg


    Malzemeler:

    1 su bardağı kırmızı mercimek
    1 litre su
    2 su bardağı ince bulgur
    2 baş kuru soğan
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1,5 yemek kaşığı biber salçası
    1 tatlı kaşığı karabiber
    dilediğiniz miktarda pulbiber
    1 çay bardağı sıcak su
    1,5 yemek kaşığı domates salçası
    1 demet maydanoz
    6-7 sap yeşil soğan
    1,5 tatlı kaşığı tuz
    marul veya roka

    Hazırlanması:

    1. 1 su bardağı kırmızı mercimeği yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun. tencerenin kapağını aralık bırakın. (yoksa taşıyor) mercimekler ezilip hafif sulu kalıncaya kadar kaynatın. (bütün suyunu çekerse köfteler kuru olur)

    2. 2 su bardağı ince bulguru derin ve yayvan bir kaba alın. (bunun gibi) üzerine sulu mercimeği ekleyip karıştırın. kabın üzerini alüminyum folyoyla kapatıp mercimekler şişene kadar (30-45 dakika) bekletin.

    3. bu arada 2 baş kuru soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın. bir çay bardağı zeytinyağı ile soğanları öldürün. 1,5 yemek kaşığı bier salçasını ve 1,5 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin. 1 tatlı kaşığı karabiberi ve dilediğiniz kadar pulbiberi de ekleyip karıştırın. en son 1 çay bardağı sıcak suyu tavaya ilave edip 1-2 taşım kaynatın.

    4. bu karışımı bulgur ve mercimek karışımına ekleyin. tüm malzemeyi karıştırıp kabın üzerini tekrar kapatın.

    5. 5-6 sap yeşil soğanı yıkayıp doğrayın. bir demet maydanozu da aynı şekilde yıkayıp kıyın. bunları bir kenara koyun.

    6. derin kaptaki karışımınıza 1,5 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve 10 dakika boyunca yoğurun. yoğurduğunuz köfte harcına kenarda bekleyen yeşillikleri ekleyin. 2-3 dakika daha yoğurun. (köfte harcınız sulu gelirse bir miktar daha ince bulgur ekleyip suyu çekmesini sağlayabilirsiniz) harçtan cevizden az büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde şekil verin. (elips veya çiğ köfte şekli olabilir)
    7. servis tabağına marul veya roka dizip köfteleri üzerlerine yerleştirin.




+ Yorum Gönder