+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Karadeniz Yemekleri Taze Bezelye Kayganası Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Karadeniz Yemekleri Taze Bezelye Kayganası








    Karadeniz Yemekleri Taze Bezelye Kayganası


    bezelye_kayganasi.jpg

    Malzemeler

    Taze Bezelye (Sultan Bezelye 1/2 kg)
    Yumurta (1 tane)
    Mısır Unu (Taze, Mevsimlik 2-3 kaşık 100-150 gram)
    Sıvıyağ (Kızartacak Kadar 1 çay bardağı)


    Yapılışı

    Bezelyenin iplikleri ayıklanır Kaynayan tuzlu suda haşlanıp, Süzülür
    Üzerine soğuk su dökülür Derince bir kaba 2-3 kaşık mısır unu konur
    Yumurta kırılır Bezelye boca edilir Iyice karıştırılır Kızdırılmış tavaya
    sıvıyağ konur Bezelyeler tavaya boşaltılıp iyice bastırılır Alt ve üst
    kızartılır

    Not : Bu tür kızartmalar için özel tavalar kullanılır Derin olan bu
    tavaların üzerinde kapakları düz biçimli ve tavanın içene geçecek şekilde
    hazırlanmıştır Yiyecekler bozulmadan rahatlıkla çevrilir*







  2. Hakim
    Devamlı Üye





    Kara deniz yemekleri taze bezelye kayganası malzemeleri : Taze Bezelye (Sultan Bezelye 1/2 kg)
    Yumurta (1 tane) Mısır Unu (Taze, Mevsimlik 2-3 kaşık 100-150 gram) Sıvıyağ (Kızartacak Kadar 1 çay bardağı).




+ Yorum Gönder


karadeniz bezelyesi