+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Ağrı usulü Kete nasıl yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Ağrı usulü Kete nasıl yapılır








    Ağrı usulü Kete nasıl yapılır
    kete.jpg



    Malzemeler

    5 su bardağı un
    1 çay kaşığı kuru maya
    1 tatlı kaşığı tozşeker
    1 su bardağı ılık süt
    150 gr margarin
    1 yumurta
    1 tutam tuz

    Tarifi

    Unu geniş bir kaba eleyin.
    Yarım su bardağı kadarını ayırıp kalanına tuz ekleyin ve harmanlayın.
    Ortasını havuz gibi açın. Mayayı 1 fincan sütle ezip unun ortasına ekleyin.
    Üzerine biraz un serpip ılık ortamda maya kabarıncaya kadar 10 dakika bekletin.
    Margarini eritin.
    1 kaşık kadarıyla tepsiyi yağlayın.
    2 kaşık kadarını ayırın.
    Kalan yağ ve sütü una azar azar ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun.
    Üzerini temiz bir bezle örtüp ılık bir yerde 1 saat dinlendirin.
    Ayırdığınız 2 kaşık margarine yarım su bardağı unu ilave edin.
    Kısık ateşte 4-5 dakika kavurun.
    Hamurdan 6 beze hazırlayın.
    Her bezenin ortasını çukurlaştırıp kavrulmuş undan ekleyin.
    Hamuru yuvarlayarak kapatın.
    Ters çevirip tepsiye yerleştirin.
    Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.
    Üzerine çatal ucu batırarak birkaç yerinden delin.
    Çırpılmış yumurta sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.
    Sıcak veya ılık olarak servis yapın.







  2. Hakim
    Devamlı Üye





    Ağrı usulü kete malzemeleri :1 su bardağı ılık süt 150 gr margarin 1 yumurta 1 tutam tuz 5 su bardağı un 1 çay kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı toz şeker.




+ Yorum Gönder


kete tarifi,  kete,  ağrı ketesi,  ağrı ketesi tarifi,  kete nasıl yapılır,  agri ketesi