+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Ağrı usulü Kesme Aşı nasıl yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Ağrı usulü Kesme Aşı nasıl yapılır








    Ağrı usulü Kesme Aşı nasıl yapılır
    kesme.jpg


    Malzemeler

    1 kg un
    Tuz
    2 yemek kaşığı salça
    Karabiber
    Nane
    Kekik
    2 yemek kaşığı tereyağı

    Tarifi

    Un içine tuz ve su konularak kulak memesinden daha sert bir hamur yoğrularak 2 yada 3 pazı yapılır.
    Pazının biri diğerlerinden daha küçük olarak ayrılır.
    Pazılar biraz dinlendirilir. Fazla ince olmayan yufkalar açılır.
    5-6cm uzunluğunda kesilir bu şeritler daha sonra enine eriştelik doğranır.
    Bir tencerede suya tuz ilavesiyle kaynatılır. İçine erişteler atılarak pişirilir.
    Diğer taraftan ayırdığımız küçük pazıyı küçük parçalara ayırıp yuvarlayarak l er cm uzunluğunda doğranır.(halk dilinde nuğul denir.) Tavada yağ eritilir.
    Nuğullar yağda kızartılır.
    Salça ve diğer baharatlar katılır, yemeğin üzerine dökülüp sıcak servis yapılır.







  2. Kesume
    Devamlı Üye





    bu yemek hem yapılışı hemde malzemeleri çok kolay lezzeti de muhteşem bir yemektir malzemeleri :1 kg un
    Tuz 2 yemek kaşığı salça Karabiber Nane Kekik 2 yemek kaşığı tereyağı.




+ Yorum Gönder