+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Amasya usulü Yufka Tatlısı nasıl yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Amasya usulü Yufka Tatlısı nasıl yapılır








    Amasya usulü Yufka Tatlısı nasıl yapılır

    yufka tatlisi.jpg
    Malzemeler

    4 su bardağı un
    1.5 su bardağı süt ve su karışımı
    2 su bardağı çekilmiş ceviziçi
    1 yumurta
    1 su bardağı eritilmiş tereyağı

    Şurup için:

    2.5 su bardağı su
    2.5 su bardağı tozşeker
    3-4 damla limon

    Tarifi

    Su ve şekeri kaynatıp 3-4 damla limon suyu ekleyin ve soğumaya bırakın.
    Unun ortasını havuz gibi açıp yumurta, süt ve su karışımını ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp tek tek yuvarlayın.
    Üzerlerine nemli bez örtüp 1 saat dinlendirin.
    Hamurları oklava ile 50 cm çapında ve 1-2 mm kalınlığında yufka şeklinde açın.
    Yufkaları kızgın sac üzerinde iki taraflı olarak hafifçe pişirip temiz ve geniş bir bezin üzerine serin.
    Üzerlerine hafifçe su serperek ıslatın ve yumuşamaya bırakın.
    Yufkaları ikiye bölüp dikdörtgen şeklinde katlayın.
    Üzerine ceviz serpip rulo şeklinde sarın.
    Yağlanmış fırın tepsisinin ortasından başlayarak ruloları sarmal olarak yerleştfrin.
    Üzerine eritilmiş sıcak tereyağını gezdirin.
    Önceden ısıtılmış sıcak n fırına verip üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
    Tepsiyi fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökün ve soğuk olarak servis yapın.







  2. Kesume
    Devamlı Üye





    Amasya usulu yufka için gerekli malzemeler : 4 su bardağı un 1.5 su bardağı süt ve su karışımı
    2 su bardağı çekilmiş ceviz içi 1 yumurta 1 su bardağı eritilmiş tereyağı.




+ Yorum Gönder


yufka tatlısı