+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Bayburt yemekleri resimli Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Asel
    Bayan Üye

    Bayburt yemekleri resimli








    Bayburt yemekleri resimli

    Bayburt yemekleri resimli1.JPG

    Kullanılan Malzemeler:
    1 su bardağı süt veya yoğurt
    1 su bardağı su
    1 su bardağı Tereyağı
    3 adet yumurta
    250 gr. Kavrulmuş fındık
    3 su bardağı süt
    2 su bardağı Toz şeker
    1 çay kaşığı karbonat
    yeterince un

    Hazırlanışı:
    Yumurta, bir su bardağı süt veya yoğurt, su, karbonat ve tereyağı karıştırılır. Üzerine un ilave edilerek baklava hamurugibi hamur yapılır. Hamur 14-15 parçaya ayrılıp 15 dakika kadar dinlendirilir, ince olarak açılan yufkalar yağlanmış tepsiye teker teker dizilir. Her üç dört yufka arasına dövülmüş fındık serpilir. Bu şekilde bütün hamur bitinceye kadar yufkalar açılıp tepsiye serilir. Yufkaların açılması tamamlandıktan sonra istenilen şekilde kesilip üzerine biraz tereyağı dökülür ve orta sıcaklıkta fırında hamur pembe renk alıncaya kadar pişirilir. Kızarmış börek fırından çıktıktan sonra, pişirilmiş süt üzerine şeker ilave edilerek tadı ayarlandıktan sonra elde edilen süt şerbeti ılık olarak üzerine dökülür.

    Sunum : Süt şerbeti döküldükten sonra börek bekletilmeden ılık olarak servis yapılır.







  2. Asel
    Bayan Üye





    Ekşili Dolma



    Ekşili Dolma.jpg
    Üzüm yapraklarına karışımlı et sarılan bu dolmanın içine biraz "Ekşi Pestil" katılarak doldurulur.

    Not: "Ekşili Dolma", diğer dolmalara nazaran uzun ve büyükçe olduğundan "İri Dolma" diye de anılır.




  3. Asel
    Bayan Üye
    AYRANLI ÇORBA (Bayburt)


    AYRANLI ÇORBA.jpg



    MALZEMELER
    1 kilo ayran
    1 su bardağı haşlanmış mısır
    1 su bardağı haşlanmış yarma
    1 tutam dargun veya aşotu
    4 kaşık un
    tuz

    YAPILIŞI
    Derin bir tencereye haşlanmış mısır ve yarmaları koyun, 4 su bardağı su koyun kaynatın,4 kaşık unu mikser veya elde çırpın,tencereye ilave ederek kaynatın,ayranı dökün karıştırın kaynamadan ateşten indirin. Dargın veya aşotu dökerek servis yapın. Arzu ederseniz içine sade kıymadan küçük nohut büyüklüğünde köfteler yapın.




+ Yorum Gönder


bayburt yemekleri resimli,  bayburt yemekleri,  arap yemekleri,  bayburt mutfağı