+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Türk Mutfağı Çökelekli Sıkma Nasıl Yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Mine
    Devamlı Üye

    Türk Mutfağı Çökelekli Sıkma Nasıl Yapılır








    Türk Mutfağı Çökelekli Sıkma Nasıl Yapılır

    Malzemeler:

    İç malzemesi:
    • 4 adet orta boy domates
    • 500 gr çökelek
    • 1 adet soğan
    • 1 tatlı kaşığı pul biber
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
    • Margarin ya da tere yağ
    Hamuru için:
    • 500 gr un
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • Aldığı kadar su
    Yapılışı:
    1. Derin bir kabın içine unu ve tuz ekleyerek aldığı kadar su ilave edin ve yoğurun. Hamur kıvamına gelince üstünü bezle kapatın ve dinlenmeye bırakın.(30 dk)
    2. İç malzemesini hazırlamak ise, domateslerin kabuklarını soyun ince doğrayın.
    3. Soğanları da ince bir şekilde doğrayın ve geniş bir tavada sıvı yağ ve soğanları kavurun.
    4. Ardından domateslerin ekleyin ve domateslerin suyunu çekene kadar kavurun.
    5. Son olarak çökeleği içine ilave edin son 2,3 dk kavurun ve ocaktan alın.
    6. Dinlenmiş olan hamuru küçük bezelere ayırın.
    7. Parçaladığınız hamur bezelerini yemek tabağı büyüklüğünde açın ve yağsız tavada pişirin.
    8. Pişirmiş olduğunuz hamuru tereyağı ya da margarinle yağlayın ve içine 1 yemek kaşığı hazırlamış olduğunuz iç malzemesinden ekleyin ve sarın.







  2. VUSLAT
    Bayan Üye





    çok güzel bir tarif çok lezzetli olduğuda bir gerçek zaten bir hamur kızartmasına yakışacak en güzel melzeme çökelik ve peynirdir




+ Yorum Gönder