+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Güllaç Tarifi Resimli Anlatım Konusunu Okuyorsunuz..
  1. IŞILAY
    Devamlı Üye

    Güllaç Tarifi Resimli Anlatım








    Yemek Tarifi Güllaç Tarifi Resimli Anlatımı


    Güllaç Tarifi.jpg



    Kullanılacak Malzemeler

    8 Yaprak güllaç
    8 Su bardağı süt
    1,5 Su bardağı toz şeker
    3 Çorba kaşığı gül suyu
    1 Su bardağı hindistan cevizi
    1 Çay bardağı pudra şekeri

    İç Harcı İçin

    6 Elma
    1 Çay bardağı toz şeker
    1 Çay kaşığı tarçın

    Sosu İçin

    1 Paket yaban mersini
    3 Yemek kaşığı toz şeker

    Yapılışı

    Tencerede sütü ılık olacak kadar ısıttıktan sonra içine 3-4 yemek kaşığı gül suyu ilave edip karıştırıyoruz. Elmaları rendeleyip tencereye şekeri de ilave edip pişiriyoruz sonra tarçını içine ilave edip karıştırıyoruz. Bir adet güllaç yaprağını bir kaç parçaya ayırıp süt ile ıslatıp kasenin alt kısmına biraz koyuyoruz üzerine elmalı harçtan ekliyor onun da üzerine hindistan cevizi ve pudra şekeri döküp diğer parçaları da üzerine ekliyoruz. Üzerine bir kepçe daha süt döktükten sonra dinlenmeye bırakıyoruz..

    Sosu için ise, yaban mersinlerini 3 çorba kaşığı şeker ile kendi suyu ile tencerede pişiriyoruz. Kasedeki güllaçları ters çevirerek servis edeceğimiz tabağa koyuyoruz. Pişen sosunu üzerine döküp ikram ediyoruz.

    Afiyet Olsun~~







  2. VUSLAT
    Bayan Üye





    sütlü tatlılardan olan güllaç çok sevilen bir tatlıdır özellikle ramazan aylarında vazgeçilmez bir tatlıdır ayrıca çok hafif olmasıda tercih edilmesinde bir özelliktir




+ Yorum Gönder