+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Parmak Tavuk-Yemek Tarifleri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Hüzündioksit
    Devamlı Üye

    Parmak Tavuk-Yemek Tarifleri








    Parmak Tavuk

    Parmak Tavuk.jpg

    Parmak büyüklüğünde kesilmiş tavuk yada balık fleto
    Bir kase ekmek kırıntısı
    1 yumurta
    1 kase un

    Kepekli ekmek dilimlerini fırın tepsisine yan yana dizip fırının ızgarasında iki tarafınıda kızartın. Daha sonra bunları Blender'da un gibi parçalayın. Bu yöntemda galeta unundan daha lezzetli bir sonuç alacaksınız.Kullanmadığınız kısmı kavanoza koyarak buzlukta saklayabilirsiniz. Tavukları parmak şeklinde dilimleyin. Balık hazırlıyorsanız kılçıksız olmasına özellikle dikkat edin. Bu parçaları önce unu, sonra çırpılmış yumurtaya daha sonrada ekmek kırıntılarına bulayın. Teflon tavaya çok az sıvı yağ koyup kızdırın pane yaptığınız tavuk yada balık parçalarını tavaya koyup her tarafları kızarana dek pişirin. Hafif soğuduktan sonra eli ile tutup yemesi için çocuğunuza verin.







  2. Harbi @ kız
    Bayan Üye





    2 adet tavuk gögsü
    1 adet yumurta
    maydanoz
    2-3 diş sarmısak
    tuz,karabiber,pulbiber
    un
    galeta unu
    sıvıyağ(kızartmak için)




    Hazirlanisı:


    Tavukları,parmak kalınlığında yani şerit halinde doğrayın.Ayrı bir kapta yumurta,dövülmüş sarmısak,kıyılmış maydanoz ve baharatları karıştırın.Şerit halinde doğradığınız tavukları tek tek una bulayıp bu karışıma atın.1-2 saat bu karışımda beklesin.Sonra soslu tavukları galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.




+ Yorum Gönder


yemek tarifleri