+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Yemek ve Mutfak Tavsiyeleri Forumunda Haftalık yemek programı yaparak pazara çıkın mutfak tavsiyeleri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. HARBİKIZ
    Moderator

    Haftalık yemek programı yaparak pazara çıkın mutfak tavsiyeleri








    Haftalık yemek programı yaparak pazara çıkın mutfak tavsiyeleri

    Sebze ve meyvelerin en tazesi semt pazarlarında bulunuyor ancak burada da çok alıp tüketememe riski var. Semt pazarından haftalık alışveriş yapacaksanız, yemek planını oluşturup öyle çıkın. Bazen satıcılar hesabı yuvarlak yapmak için isteğinizden fazla vermeye çalışır. Satıcıyı reddetmek, evde bozulmasından iyidir. Bir defada en fazla iki tür sebze alın. Ispanak, brokoli gibi çabuk bozulabilecek olanları aynı gün veya ertesi gün pişirin. Diğer günlere daha dayanıklı olan pırasa, karnabahar, lahana gibi çeşitleri ayırın. Pırasanın üstünden bir kat aldığınızda alttan taze kalan kısmı çıkar ama israf olmaması için çabuk tüketilmesi gerekir. Haftanın son günlerine bakliyat ve et yemeklerini bırakın.







  2. Mine
    Devamlı Üye





    Mutfakta tasarruf nasıl yapabilirim?

    Mutfakta tasarruf nasıl yapabilirim? Yemek yaparak mutfakta uzun saatler kalıyorsanız haliyle elektrik doğal gaz su faturaları normalden biraz daha kabarık gelebilir. İşte bu faturaları düşürmenin sırları

    Özellikle ev hanımları mutfakta daha çok zaman geçiriyor. Sabah kahvaltısı öğle yemeği ikindi çayı akşam yemeği vs… derken geçirilen bu sürede de faturalar artıyor. İşte biz hanımları yüksek faturalardan kurtarabilecek ufak ama faydalı bilgiler…

    *Tencerenin çapı ocaktan büyük olmalı.

    *Düz tencere seçilmeli.

    *Elektrikli fırınlarda turbo sistemi tercih edilmeli.

    *Pişirilecek malzemeler hazır tutulmalı tenceredeki su kaynadığında ocak kısılmalı.

    *Yemek pişirirken tencere kontrol amaçlı sık sık açılmamalı (enerji kaybı olur).

    *Pişirme işlemi bitmeden ocağı kapatın; son birkaç dakika için enerji kullanmadan pişirim süreci devam edebilir.

    *Yemek pişerken tencere ve tavaların kapakları iyi kapatılmalı (yüzde 60 buhar enerjisinden faydalanmak mümkün).

    *Sebze ve patates haşlamada az su kullanıp düdüklü tencere tercih edilmeli (yüzde 70 tasarruf).

    *İlk başta açılan güçlü pişirme ateşi sonradan kısılmalı.

    *Yemek ısıtmada mümkün olduğunca mikrodalga fırın kullanılmalı (yüzde 60-65 tasarruf sağlar).

    *Mikrodalga fırınların iç yüzeyi sürekli temiz tutulmalı.

    *Büyük kaplarda pişirme işlemi gazlı ocaklarda küçüklerde ise elektrikli ocaklarda yapılmalı.

    *Küçük tepsilerdeki yiyecekler büyük fırınlarda pişirilmemeli.

    *Yumurta tencerede değil yumurta pişiricilerde haşlanmalı.

    *Donmuş gıdalar oda sıcaklığında çözdürülmeli. Pişirme işlemi bitmeden ocağı kapatıp son birkaç dakika için enerji kullanmadan pişirme süreci devam edebilir.

    *Ekmeği ihtiyaç kadar alın uzun raf ömürlü olanları seçin.




+ Yorum Gönder