+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Yemek ve Mutfak Tavsiyeleri Forumunda Sofralık siyah zeytin Nasıl Yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Forumacil
    Devamlı Üye

    Sofralık siyah zeytin Nasıl Yapılır








    Sofralık Doğal Zeytin İçin Gerekli Malzemeler



    Taze Zeytin

    Salamura tuzu

    Nohut

    Kaynatılıp Soğutulmuş Su

    Kanola Yağı

    Cam kavanoz



    Çizme Zeytin Nasıl Yapılır?



    Yeşil Zeytinler ayıklanır , iyice yıkanır çekirdeğine değmeyecek şekilde keskin bir bıçakla çizilir içine nohut atılan cam kavanozda ağzı tam kapatılmadan 1 ay ev ortamında tatlanma suyunda bekletilir. Saklama suyuna alınan zeytin, tüketileceği zaman ambalaj suyunda üzerine kanola yağı ilave edilerek ağzı sıkıca kapatılarak serin yerde korunur. Zeytinyağı içinde bekletilirse kokusu ağırlaşır. Sofraya getirilirken üzerine zeytinyağı dökülür.


    Tatlanma Suyu:1 litre suya 2 yemek kaşığı salamura tuzu


    Saklama Suyu: 1 litre suya 5 yemek kaşığı salamura tuzu


    Ambalaj Suyu: 1 litre suya 1 yemek kaşığı salamura tuzu


    Kırma Zeytin Nasıl Yapılır?



    Yeşil Zeytinler yuvarlak taş yardımı ile sert ve tek seferde vurarak kırılır içine nohut atılan cam kavanozda 2 hafta ev ortamında tatlanma suyunda bekletilmesi yeterlidir . Saklama ve ambalajı çizme zeytin gibidir.


    Salamura Zeytin Nasıl Yapılır?



    Yeşil veya Siyah Zeytin 1 litre kaynatılıp soğutulmuş suya 7 yemek kaşığı salamura tuzu ile hazırlanan tatlandırma suyunda 3-5 ay arada sırada sallanarak balkonda bekletilir. Saklama ve ambalajı çizme zeytin gibidir.


    Sele Zeytin Nasıl Yapılır?



    Siyah Zeytinler aralarına bolca iri salamura tuzu serpilerek en üste 2 parmak iri tuz ve ağırlık konarak cam kavanoza yerleştirilir. 4 ay arada sırada sallanarak balkonda bekletilir acı suyu süzülür , kanola yağı içine alınarak serin yerde saklanır.


    Hurma Zeytin Nasıl Yapılır?



    Karaburun hurması olarak anılan ”Hurma zeytin” meyvesi, ortamın ve bakterinin etkisiyle acı suyunu dalında salar. Yeşil renkten kahverengi rengine dönerek tatlılaşır kabuğu hafif buruşur. Normal tüketimi dalından toplanıp yenmesidir. İsteğe göre yıkanıp hafif tuzlanarak yenilebilir. Uzun süre dayanması için az tuzla salamurası yapılır.

    NOT: Çizme ve Kırma zeytin suda tuz ilave edilmeden bekletilerek gün aşırı suyu değiştirilirse kısa sürede tatlandırma gerçekleşir.








  2. AJLAN
    Bayan Üye





    Zeytini hazır almayıp, kendiniz hazırlamak isterseniz; paylaşımdaki uygulama sıralamasını takip ederek bu deneyimi yaşayabilirsiniz. Böylece tam olarak ne yediğinizden emin olursunuz.




+ Yorum Gönder