+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Yemek ve Mutfak Tavsiyeleri Forumunda Kayısı Nasıl Kurutulur, Kayısı Kurutma Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Mesport
    Moderators

    Kayısı Nasıl Kurutulur, Kayısı Kurutma








    Kayısı Nasıl Kurutulur, Kayısı Kurutma




    Kayısı kurutma işlemi gün kurusu veya kükürtleme ile yapılır. Kuruma süresini kısaltmak, tabii rengi korumak, böceklenmeyi önlemek ve muhafaza süresini artırmak amacıyla yapılan kükürtleme ile kurutma toplam kuru kayısı üretiminin %80inden fazlasını oluşturur. Gün kurusunda lezzet daha fazla olmasına rağmen dayanıklılık çok daha az ve renk daha karadır.

    Kükürtlemede en önemli sorun ise nem ve kükürt oranının ayarlanmasıdır. İdeal nem oranı %0,2dir. Ancak Malatya kayısısının şeker oranının yüksek olması nedeni ile nem oranını Avrupa standartlarına indirmek zordur. Rengi koyulaşmadan 3-4 yıl saklayabilmek amacıyla kükürt oranı yüksek tutulmaktadır. Bu da tat ve kaliteye olumsuz etki etmektedir.







  2. AJLAN
    Bayan Üye





    Kayısı kurutma işlemi oldukça kolaydır. İsteyenler taze kayısı alıp, kurutma işlemlerinden sonra kuru kayısı elde edebilirler. Özellikle Malatya ve civarı, kayısı ihtiyacımızı karşılayan tarım ilimizdir.




+ Yorum Gönder


kayisi nasil kurutulur