+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Yemek ve Mutfak Tavsiyeleri Forumunda Yoğurt Nedir ve Yoğurt Mayalama Yapımı Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Mesport
    Moderators

    Yoğurt Nedir ve Yoğurt Mayalama Yapımı








    Yoğurt Nedir ve Yoğurt Mayalama Yapımı

    Yoğurt, sütün yoğurt mayası ile mayalanması ve yoğurdun içindeki özel mayaların üretilmesi ile hazırlanan kıymetli bir besindir. Sütün mayalandırma ısısı 40-45°C olmalıdır. Daha yüksek ısılarda yoğurt mayasındaki mikroplarda öleceği için yoğurt tutmaz. Piyasada özellikle meyveli yoğurt olarak satılan ve pastörize olmuş olan yoğurtları da süte çalmakla (mayalamakla) yoğurt tutmaz. Yoğurt, oda ısısında süte göre daha çok dayanabilir. Asit ortamı süte göre daha fazla olduğundan mikroorganizmalar daha zor ürerler. Yoğurtun 1 hafta içinde tüketilmesi uygundur.







  2. AJLAN
    Bayan Üye





    Yüzyıllardır mutfağımızın vazgeçilmez besinlerinden biri olan yoğurdu herkes mayalayabilir. Bunun için az bir yoğurdu, ılık süt ile incelterek ılık süte karıştırın. Bir gece mayalanmaya bırakın.




+ Yorum Gönder