+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Yemek ve Mutfak Tavsiyeleri Forumunda Yumurta İle İlgili Püf Noktaları nelerdir Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Yumurta İle İlgili Püf Noktaları nelerdir








    Yumurta İle İlgili Püf Noktaları nelerdir

    Yumurta ile ilgili size yardımcı olacak püf noktalar

    Akını kullandığımız yumurta sarılarını birkaç gün saklayabilmek için, üstünü örtecek kadar su koyarak buzdolabında saklayın.

    Katı yumurtayı 10 dakikadan fazla haşlamayın ki demir minerali kaybolmasın.

    Haşladığımız yumurtanın kabuklarının kolay soyulabilmesi için, haşlarken suyuna bir miktar tuz atın.

    Yumurtalı bulaşıkları ılık suyla yıkayın.

    Yumurtaların çatlamaması için, pişireceğiniz kabın içine ters çevrilmiş bir fincan tabağı koyarsanız çatlamalarını önlersiniz. Ya da haşlarken suyun içerisine 1 – 2 adet kürdan atın.

    Taze yumurtanın akı berrak, sarısı ise yuvarlak olur.

    Bayatlamış ve kokmuş yumurtalar sağlığa zararlıdır.

    Bayatlamış yumurtalar kırıldıkları zaman sulu bir görünümdedir. Sarısının rengi açıktır ve beyazımsı olmuştur. Yumurtaları kırarken dikkat etmek gerekir.

    Bayatlayan yumurta yenildiği takdirde, bulantı, kusma, karın ağrısı, bitkinlik, ishal, baş dönmesi, ateş gibi belirtiler gösterir. Ağır zehirlenmelerde şok hali görülebilir. Bu durumda hastayı acil hastaneye götürmek gerekir.

    Yumurtalar alüminyum kapta çırpılırsa siyahlaşır. Porselen yada çelik kaplarda hafif ısıtılarak çırpılırsa hem daha kabarır, hem kararmaz.







  2. BANGÜ
    Bayan Üye





    yumurtada inanılmaz vitamin protein vardır haşlarken çok haşlanmaması gerekir çok haşlanan ve yeşil bir renk almaya başlayan yumurta tüketilmemelidir




+ Yorum Gönder