+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Yemek ve Mutfak Tavsiyeleri Forumunda Tavuk ve Tavuk Yemekleriyle İlgili Püf Noktaları nelerdir Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Tavuk ve Tavuk Yemekleriyle İlgili Püf Noktaları nelerdir








    Tavuk ve Tavuk Yemekleriyle İlgili Püf Noktaları nelerdir

    Tavuk ve tavuk yemekleri yaparken yemeklerinize lezzet katacak püf noktalar

    Tavuğun nar gibi kızarması için, pişmesine yakın fırından çıkarıp üzerine yumuşak margarin sürün.

    Tavuğun lezzetli olması için, 3 yemek kaşığı yoğurt, bir yemek kaşığı salça, bir miktar sıvıyağ ve biraz da kırmızı pul biber koyup iyice karıştırın. Tavukları bu sosa bulayın ve birkaç saat buzdolabında bekletin. Ardından fırında pişirin.

    Tavuklar, marketlerde satılan fırın pişirme poşetinde pişirilirse daha lezzetli olur.

    Pişirilen tavuk ya da pilicin lezzeti için, karnına birkaç adet adaçayı ve yarım limon veya portakal dilimi koyun.

    Tavuk satın alırken, genç ve körpe olup olmadığını anlamak için, ayaklarındaki pulların parlak ve ince olmasına dikkat edin.







  2. VUSLAT
    Bayan Üye





    tavuğu fırına koymadan önce yapılan sos çok önemlidir bu hem daha lezetli olmasını sağlar hemde görüntüsünün daha güzel olmasını sağlayacaktır




+ Yorum Gönder