+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Yemek ve Mutfak Tavsiyeleri Forumunda Reçel yapmanın püf noktaları nelerdir Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Reçel yapmanın püf noktaları nelerdir








    Reçel yapmanın püf noktaları

    Reçel yapacağınız zaman meyveleri iyice yıkadıktan sonra güzelce kurulamalısınız, reçeli tahta kaşıkla karıştırmalısınız.Ayrıca reçellerdeki en önemli problem şekerlenmesidir şekerlenmesini nlemek için limon tuzu yerine limon suyu kullanmalısınız.
    Kavonozlara koyduğunuzda iyice soğumadan ve üzerindeki hava kabarcıklarını kağıt havlu ile almadan kavonozların ağzını kapatmayın.

    Not: Ayrıca reçellerinizi serin ve karanlık yerde saklamanızda fayda var.

    alıntı







  2. VUSLAT
    Bayan Üye





    reçel yapılacak meyvenin önceden şekere yatırılması reçelin daha güzel olmasını sağlar fakat esmek şeker daha sağlıklı olduğu için bunu tavsiye etmekte fayda var




+ Yorum Gönder