+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Yemek ve Mutfak Tavsiyeleri Forumunda Kışlık vişne konservesi nasıl yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Kışlık vişne konservesi nasıl yapılır








    Kışlık vişne konservesi nasıl yapılır

    Kışlık vişne konservesi tarifi


    MALZEMELER:
    2-3 kg.vişne(miktarı arttırabilirsiniz.)
    her kavanoza 1 yemek kaşığı şeker
    aldığı kadar su
    cam kavanozlar ve yeni kavanoz kapakları(KAÇ TANE KAVANOZ YAPARSANIZ MİKTARI SİZE BAĞLI)

    YAPILIŞI:konserve yapacağımız için cam kavanoz ve kapağını kaynar suda bekletin.Vişnelerin saplarını çıkarın ve yıkayın.çekirdeklerini çıkarmayın ezilir.çekirdekli olsun.cam kavanoza vişneleri sığdığı kadar koyun.tepede 1,5 cm boşluk kalsın.1 yemek kaşığı şekeri koyun.kavanoza, vişnelerin üstünü örtecek kadar su koyun.kavanozu sıkıca kapatın.vişneleri diğer cam kavanozlara aynı şekilde koyun.suyunu ve şekerini koyup kavanozu sıkıca kapatın.büyük bir tencereye kavanozları koyun.Kavanozların boyunu iki parmak geçecek şekilde kaynar su koyun.orta ateşte olsun.su fokurdamaya başladığında tencerenin kapağını örtün.20 dk. kaynatın.(pastörize olmaları için)Bu sırada su hep kaynamalı.. 20 dk.süre sonunda ocağı kapatın.ocağı kapattıktan 5-10 dk.sonra kavanozları dikkatli şekilde elinizi yakmadan sudan çıkarın.çıkardığınız kavanozların kapaklarını bir daha sıkın.çünkü kaynarken kapak belki gevşeyebilir.sakın açmayın. tezgah üzerine havlu veya bez serip kavanozları kapak üstü koyun. kendi kendine iyice soğumasını bekleyin. 1 gece bekletin.sızdırmamışlarsa ve kapaktan ses gelmiyorsa konserve olmuş demektir.AFİYET OLSUN…

    NOTIZDIRAN YADA SES ÇIKARAN KONSERVE OLMUŞSA ONLARIN KAPAKLARINI DEĞİŞTİRİN VE YENİDEN AYNI ŞEKİLDE TENCEREYE KOYUP KAYNATIN.KAPAKLARINIZ YENİ OLURSA HİÇ BU PROBLEMLERLE KARŞILAŞMAZSINIZ.

    NOT:VİŞNE KOMPOSTOSU ADI ALTINDA KONSERVEYİ NASIL KULLANACAĞINIZI ANLATTIM.KIŞ HAZIRLIKLARI KATEGORİSİNDE YAPILIŞINA BAKABİLİRSİNİZ.







  2. AJLAN
    Bayan Üye





    Güzel şekilde bir paylaşım olmuş, gayet anlaşılır şekilde. Vişne konservesini yazdan hazırlayıp, çeşitli pastaların süslemelerinde, tartlarda, muffinlarda, turtalarda kullanabilirsiniz.




+ Yorum Gönder