+ Yorum Gönder
Dünya Ülkeleri ve Yurtdışı Geziler Forumunda Almanya Vize ve Pasaport İşlemleri nasıl yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Almanya Vize ve Pasaport İşlemleri nasıl yapılır








    Almanya Vize ve Pasaport İşlemleri

    1. Almanya Konsolosluğu' na başvuru yaparken boş pasaportlu yolculardan bağlı bulunduğu emniyet müdürlüğünden ilk pasaportudur diye yazı alacaklardır.

    2. Turistik vize için turizm acentaları başvuru yapamıyor, kişiler şahsen kendileri başvuru yapmak zorundalar.

    3. Pasaport süreleri en az 6 aylık ve boş vize sayfaları olması gerekiyor.

    4. Vize başvuruları 3 gün içerisinde cevaplandırılıyor.

    Not: Yoğunluk olduğu dönemlerde, bazen bu süre bir haftaya çıkabiliyor.

    5. Yeşil pasaport için vize gerekmiyor.

    6. İstanbul Alman Başkonsolosluğu 01 Haziran 2004 tarihinden itibaren randevu sistemine geçmiştir ve vize müracaatları sadece önceden randevu alınarak yapılabilmektedir.

    Randevuları Alman Başkonsolosluğu adına IKS Şirketi koordine edecektir.

    Müracaatçılar (0212) 340 49 00 numaralı telefondan (Pazartesi - Cuma 08: 00 -18: 00 arası) randevu alabilmektedirler. Buna göre:
    Randevular arama sırasına göre verilecektir

    Randevu için geçerli pasaportunuzun elinizde olması gerekmektedir,

    Randevu alma esnasında gerekli olan evraklar hakkında da bilgi alınabilecektir,

    Bilgilendirme ve randevu servisi için 9. 00 Euro ücret tahsil edilmekte olup, asıl vize ücreti bu meblağın dışındadır,

    Müracaatın olumlu neticelenip neticelenmeyeceği hakkında telefonda bilgi verilemeyeceğine önemle dikkatinizi çekmek isteriz,

    Müracaat etmeyi düşündüğünüz tarihten en az 48 saat önce randevu almanızı tavsiye ederiz,

    Alınan rendevular ise değiştirilmemektedir,

    Reşit olmayan çocukları bulunan ebeveynlerin kendileri ve kendi çocukları için bir aramayla en fazla 4 randevu alabilirler,

    7. Konsolosluk tarafından vize başvurularında seyahat sağlık sigortalarının süresinin 6 aylık olarak yapılması istenmiştir.

    8. Vize başvurularında konsolosluğa hitaben yazılı dilekçede \' Ülkenize seyahat edecektir\' ibaresi yerine \' Schengen Ülkelerine seyahat edilecektir\' ibaresinin konulması gerekmektedir.

    9. Konsolosluğa hitaben yazılı dilekçede, seyahat eden kişinin seyahat esnasında hastalık ve kazadan doğan tüm masrafların şirket tarafından karşılanacağı ve pasaport sahibinin seyahat bitiminde mutlaka ülkesine geri döneceğini garanti eden iabarenin dilekçeye konulması gerekmektedir.

    10 ÇOK ÖNEMLİ

    06. 12. 2004 tarihinde konsoloslukdan gelen en son bilgi
    Başvuru sahibi, Schengen ülkelerinde en azından ilk kalış süresini kapsayan ve aşağıda belirtilen özelliklere sahip bir seyehat sağlık sigortasını yaptırmakla sorumludur.
    Sigorta tüm Schengen ülkelerinde geçerli en az 30. 000 Euro teminat limitli olmalıdır.

    Ayrıca hastalık, acil tıbbi müdehale, hastanede acil yatılı tedavi ve gerektiğinde Türkiye’ye geri gönderilme ile ilgili masrafları da kapsamalıdır.

    Uzun süreli vize verildiğinde, başvuru sahibi aynı şekilde Schengen ülkelerinde her kalış süresi için benzer bir seyahat sağlık sigortası yaptırıp, sigorta belgesini hudut kapılarındaki muhtemel kontroller için beraberinde taşımak zorundadır.

    Normal Pasaport 85€
    Pasaporta Kayıtlı Çocuk 25€
    Yeşil Pasaport Vize Yok
    Express Vize Yok

    Turistik Vize
    Almanya vize formu (Yolcu tarafından doldurulup imzalanacaktır) 2 adet resim (yeni çekilmiş fotoğraf

    arka fonu krem rengi olacak (beyaz olmayacak) )

    Şirket antetli kağıda dilekçe (imza yetkilisi tarafından imzalanmış )

    Almanya yabancılar polisinden giden kişi adına orjinal davetiye fotokopisi ile birlikte (otelde kalınacak ise otel voucher)

    Şirket faaliyet belgesi (son altı aylık )

    İmza sirküleri

    Vergi levhası

    Sicil gazetesi

    Maaş bordrosu, SSK işe giriş bildirgesi

    Şahsi Banka hesapları, tapu, (fotokopi ve aslı verilecektir )

    Vize istenilen süreyi kapsayan ve yabancı ülkelerde geçerli olan bir sağlık sigortası

    Toplu nüfus kayıt örneği

    Ticari Vize
    Almanya vize formu (gidecek yolcu tarafından doldurulup imzalanacak orjinal)

    2 Adet resim (yeni çekilmiş fotoğraf arka fonu krem rengi olacak, beyaz olmayacak)

    Şirket antetli kağıda yazılmış vize talep dilekçesi (imza yetkilisi tarafından imzalanacak olan antetli kağıtta ki dilekçenin içermesi gereken bilgiler :

    Şahsın şirketteki görevi
    Hangi adrese, hangi tarihler arası ve ne amaçla gittiği

    Vize bitiminden önce dönüleceğinin ve hastalık / kaza durumlarında tedavi masraflarının şirket tarafından derhal karşılanacağının garantisi (orjinal dilekçede belirtilecektir)

    Almanya yetkili makamlardan onaylı gidecek kişi adına davetiye (fax)

    Şirket faaliyet belgesi (Yeni yıla ait, son altı aylık, fotokopi)

    Şirket imza sirküleri (fotokopi)

    Şirket vergi levhası (fotokopi)

    Şirket ticari sicil gazetesi (fotokopi)

    Şirket çalışanları SSK işe giriş bildirgesi (fotokopi)

    Boş pasaportlu kişiler şahsen başvuru yapması gerekiyor.








  2. Fatma
    Administrator





    Almanya'nın geneli, nemli batı rüzgarlarının üstünlük kurduğu ılımlı bir iklime sahiptir. Almanya dunyanin en iyi 10 ekonomisi arasinda yer alip, en cok ihracat gelistiren ulkeler siralamasinda da ust noktalarda bulunur.




+ Yorum Gönder


almanya vize başvurusu nasıl yapılır